•17 Ekim 2014/6881 Sıvılaştırılmış Petrol Gazının Aerosol Üretiminde Kullanılmış Olduğunun Tespiti Halinde Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Tutarının Belirlenmesine Dair Karar
2014/6881 SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZININ AEROSOL ÜRETİMİNDE KULLANILMIŞ
OLDUĞUNUN TESPİTİ HALİNDE UYGULANACAK ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ TUTARININ
BELİRLENMESİNE DAİR KARAR
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2014/6881
Ekli “Sıvılaştırılmış Petrol Gazının Aerosol Üretiminde Kullanılmış Olduğunun Tespiti Halinde Uygulanacak
Özel Tüketim Vergisi Tutarının Belirlenmesine Dair Karar”ın yürürlüğe konulması; Maliye
Bakanlığının 26/9/2014tarihli ve 94653 sayılı yazısı üzerine, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun
12 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 30/9/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.
17 Ekim 2014 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 29148
Kararı görmek için tıklayınız.
•17 Ekim 2014 - Arka Işık Ünitelerinin İmalinde Kullanılan Led Diyotlu Baskılı Devre Kartlarının İthalatında İlave Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ:
TEBLİĞ
Ekonomi Bakanlığından:
ARKA IŞIK ÜNİTELERİNİN İMALİNDE KULLANILAN LED DİYOTLU
BASKILI DEVRE KARTLARININ İTHALATINDA İLAVE TARİFE
KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ
Amaç ve kapsam
MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 8/9/2014 tarihli ve 2014/6778 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe
konulan Arka Işık Ünitelerinin İmalinde Kullanılan LED Diyotlu Baskılı Devre Kartlarının İthalatında İlave Tarife
Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar uyarınca, arka ışık ünitelerinin imalinde kullanılan LED diyotlu baskılı
devre kartlarının ithalatında açılan tarife kontenjanının dağıtım yöntemi ile başvuru ve kullanım usul ve esaslarının
düzenlenmesidir.
Dayanak
MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 2/12/2013 tarihli ve 2013/5706 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe
konulan Arka Işık Ünitelerinin İmalinde Kullanılan LED Diyotlu Baskılı Devre Kartlarının İthalatında Tarife
Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar ile 14/4/2010 tarihli ve 2010/339 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile
yürürlüğe konulan İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresi Hakkında Karara dayanılarak hazırlanmıştır.
Tarife kontenjanı dağıtımı başvuru usul ve esasları
MADDE 3 – (1) Arka Işık Ünitelerinin İmalinde Kullanılan LED Diyotlu Baskılı Devre Kartlarının
İthalatında İlave Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar uyarınca, 8529.90.92.00.00 veya 9405.40.39.00.00
gümrük tarife istatistik pozisyonlu (G.T.İ.P.) “Yalnız LED diyotlu baskılı devre kartı: Prizmalar/lensler ile donatılmış
olsun ya da olmasın, bağlayıcı(lar) ile donatılmış olsun ya da olmasın, 85.28 başlığındaki ürünlerin arka ışık
ünitelerinin imaline mahsus” isimli madde için açılan 24 milyon adetlik ilave tarife kontenjanının dağıtımı, sadece söz
konusu maddeyi üretimlerinde kullanan sanayicilere talep toplama yöntemiyle yapılır.
(2) Tarife kontenjanından faydalanabilmek için, sanayicilerin, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren on gün
içerisinde, Ek-1’de yer alan başvuru formu ve Ek-2’de yer alan aranacak diğer belgelerle birlikte Ekonomi
Bakanlığına (İthalat Genel Müdürlüğü) başvurmaları gerekmektedir. Taleplerin değerlendirilmesinde, genel evrak
giriş tarihi ve sayısı esas alınır. Süresi içinde yapılmayan veya eksik yapılan başvur
Etiketler : Sıvılaştırılmış Petrol Gazının Aerosol Üretiminde Kullanılmış Olduğunun Tespiti Halinde Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Tutarının Belirlenmesine Dair Karar, Arka Işık Ünitelerinin İmalinde Kullanılan Led Diyotlu Baskılı Devre Kartlarının İthalatında İlave Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ,4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun
12 nci maddesi